Skip to Content

Istället för kaffe – 5 alternativ för att dra ner på kaffedrickandet

Istället för kaffe – 5 alternativ för att dra ner på kaffedrickandet

Nedan hittar du 5 alternativ istället för kaffe för att dra ner på kaffedrickandet. Många älskar kaffe men vissa vill trappa ner på drickandet av olika anledningar som den höga mängden koffein, matsmältningsbesvär, huvudvärk, du kanske inte gillar smaken eller känner dig beroende. Är det koffeinet du vill trappa ner på så kan du alltid dricka koffeinfritt kaffe.

1. Te är ett hälsosamt alternativ istället för kaffe

Det finns massvis med gott te både med och utan koffein som innehåller läkande örter. Te har en mer lugnande känsla än kaffe när du dricker det vilket kan vara en bra dryck om du vill komma ner i varv och stressa mindre. Några goda hälsosamma alternativ är grönt te, chai te, matcha te och kombucha te.

Här hittar du ett gott ekologiskt matcha te

2. Citronvatten

Börja dagen med ett stort glas citronvatten där du får i dig massvis med vätska och Vitamin-C. Kaffe har motsatta effekt och torkar ut kroppen så egentligen är det bästa att börja dagen med vatten. Ett perfekt nyttigt alternativ istället för kaffe, pressa i massa citronsaft i ett vattenglas. Du kan dricka det både kallt och varmt, då kokar du upp vatten och pressar i en halv citron.

3. Smoothie och färskpressad juice

Smoothie och färskpressad juice är supergott som du kan dricka istället för kaffe. Du kan göra din smoothie mer proteinrik genom att blanda i proteinpulver eller så kan du göra en nyttig grönsakssmoothie eller fruktsmoothie. I färskpressad juice så kan du blanda i precis vilka nyttiga frukter och grönsaker du vill.

4. Varm choklad är en sötare dryck istället för kaffe

Varm choklad är ett gott sötare alternativ istället för kaffe. Att göra sin egna varm choklad på spisen är superenkelt och tar bara några minuter. Kakao är även väldigt nyttigt och innehåller mycket antioxidanter. Du kan välja själv hur mycket socker du ska ha i för att göra drycken nyttigare.

5. Nyponsoppa och blåbärssoppa

Nyponsoppa och blåbärssoppa är ett gott och nyttigt alternativ istället för kaffe som är lite matigare. Drick det i en kopp precis som du skulle dricka ditt kaffe, du får ett mer lugn i kroppen av denna varma dryck.