Skip to Content

10 tips på en kaloririk frukost

Vill du få i dig extra kalorier, gå upp i vikt eller bulka och behöver tips på en kaloririk frukost så hittar du 10 goda tips här!

1. Avokado toast är ett gott tips på en kaloririk frukost

Avokado toast är ju så himla gott! Avokado innehåller ungefär 160 kalorier på 100 gram och är perfekt att ha på smörgåsen. Du kan välja ett gott mjukt bröd som du rostar så brödet blir varmt och krispigt. Bre på en extra klick smör på mackan för extra kalorier.

2. Smörgås med jordnötssmör

En smörgås med jordnötssmör är en perfekt kaloririk frukost. Du kan även lägga en klick jordgubbssylt på toppen och bre lite smör som understa laget om du vill få i dig extra kalorier. Jordnötssmör innehåller mellan 500-700 kalorier på 100 gram.

3. Pannkakor med sylt och grädde

Klassiska pannkakor är ju så himla gott med sylt och grädde. Vill du få i dig extra kalorier så kan du steka dina pannkakor i extra mycket smör och lägga på extra sylt och grädde på toppen. Drick gärna ett glas mjölk till för extra kalorier.

4. Ägg och bacon är en god kaloririk frukost med mycket protein

Ägg och bacon är en god och matig frukost. Du kan göra en äggröra och steka dina ägg i extra smör eller olja. 1 ägg innehåller ungefär 77 kalorier på 100 gram och en skiva bacon innehåller 43 kalorier på 100 gram. Vill du ha extra kalorier så kan du lägga lite av äggen på en smörgås.

5. Omelette

Omelette är en god och kaloririk frukost, ägg innehåller bra med kalorier och är även en proteinrik frukost. Du kan lägga i precis vad du vill i din omelette som skinka, kyckling eller kalkon. Toppa med dina favorit kryddor och ringla ost över för extra kalorier.

6. Frukost smoothie med protein

En frukost smoothie är ett bra alternativ för en kaloririk frukost för dig som gillar att dricka något på morgonen och kanske inte har så stor matlust. Du blandar havregryn, proteinpulver, mjölk och banan, eller om du hellre föredrar andra frukter och bär. Blanda detta i din mixer och drick på direkten, ett bra alternativ om du har bråttom någonstans på morgonen.

7. Yoghurt med granola

Yoghurt med granola är supergott och är ett bra tips på en kaloririk frukost. Köp gärna osötad naturell yoghurt, du kan smaksätta den själv med frukter eller ringla i lite honung.

Granola är superenkelt att göra själv! Du steker havregryn, kokosflingor och valfria nötter (hacka i små bitar) i en stekpanna på låg värme i olivolija tills granolan blir torr och lätt. Du kan på slutet ringa i honung för att göra granolan sötare.

Grekisk yoghort innehåller ungefär 59 kalorie rpå 100 gram och granola med massor med nötter innehåller massvis med kalorier.

8. Smörgås med ost och skinka är en god och enkel kaloririk frukost

En smörgås med ost och skinka är en god och matig frukost. För extra kalorier lägg gärna på mycket pålägg och bre extra smör på mackan. Det är ungefär 145 kalorier på 100 gram skinka och 402 kalorier i ost på 100 gram. Så lägg gärna på mycket ost!

9. Kallrökt laxt och ägghalvor

Kallrökt lax och ägghalvor är supergott och passar bra in på en kaloririk frukost. Du kan äta detta bara som det är eller lägga din lax och ägg på en rostad smörgås tillsammans med avokado. Det är ungefär 180 kalorier på 100 gram kallrökt lax och ett ägg är 77 kalorier på 100 gram.