Skip to Content

10 tips på kalorisnåla snacks

Är du sötsugen eller sugen på något saltigt men tänker för mycket på ditt kaloriintag? Nedan är tips på 10 nyttiga kalorisnåla snacks du kan ta fram om du känner dig sugen på något.


1. Popcorn är mättande och innehåller fibrer

Popcorn är supergott som snacks och innehåller lite kalorier. Det är fiberrika och ger en mättande känsla och innehåller antioxidanter, prefekt snacks att äta framför en film.

Popcorn: 3 dl = 36 kalorier


2. Hemmagjord isglass på vattenmelon eller ananas

Hemmagjord isglass på vattenmelon eller ananas är en nyttig och god snacks en varm sommardag. Släng i vattenmelon bitar i din juicepress och frys in till pinglassar, klart! Du kan även göra isglass på ananas, äpple eller valfri frukt. Men vattenmelon är en utav det frukterna med minst kalorier.

Kalorier per 100 gram

Vattenmelon: 30 kcal
Ananas: 54 kcal


3. Frukt smoothie med kokosvatten är kalorisnåla snacks

Frukt smoothie är ju bara så himla gott. Kokosvatten innehåller mycket mindre kalorier än om du ska ha juice eller mjölk som bas. Blanda i valfri frukt, super gott och nyttigt!

Kalorier per 100 gram

Kokosvatten: 19 kcal
Grapefrukt: 42 kcal
Ananas: 54 kcal
Apelsin: 47 kcal
Citron: 29 kcal


4. Grönsaksmoothie är ett nyttigt alternativ

I en grönsaksmoothie så innehåller det massvis med nyttiga grönsaker men du kan även blanda i lite frukt för att få den lite sötare i smaken. Du väljer din bas först, det nyttigaste är kokosvatten eller citron.

Välj dina gröna grönsaker som till exempel spenat, morot, rödbetor, ingefära eller selleri. Vill du ha en sötare grön smoothie så kan du blanda i apelsin, äpple eller grapefrukt.

Kalorier per 100 gram

Spenat: 23 kcal
Selleri: 16 kcal
Morot: 41 kcal
Rödbetor: 43 kcal
Kokosvatten: 19 kcal
Citron: 29 kcal
Graprefrukt: 42 kcal
Apelsin: 47 kcal
Äpple: 52 kcal


5. Pistagenötter

Nyttiga nötter som pistagenötter är ett gott snacks alternativ som innehåller mycket vitaminer, mineraler och antioxidanter. Det här nötterna innehåller minst kalorier.

20 pistagenötter = 80 kalorier


6. Rotfruktschips kan sänka blodtrycket och är kalorisnåla snacks

Är du sugen på nått saltigt eller krispigt så kan du testa att göra hemmagjorda rotfruktschips, supergott gjorda på rödbetor och palsternacka. Detta nyttiga snacks är inte bara gott, det kan även hjälpa att sänka blodtrycket, är rika på fibrer och mättar bra.

Kalorier per 100 gram

Rödbetor: 43 kcal
Palsternacka: 75 kcal7. Dadelbollar innehåller antioxidanter

Ett nyttigare alternativ istället för chokladbollar, en dadelboll innehåller ungefär 70 kalorier. Dadlar innehåller mycket fibrer, mineraler och antioxidanter som kan sänka blodtrycket. Detta är ett gott snacks som efterrätt eller till lunchkaffet.

1 dadelboll = 70 kalorier


8. Fruktspett eller fryst frukt

Fruktspett är supergott och nyttigt, välj precis vilka frukter du vill! Ett annat nyttigt gott snacks på sommaren är frysta vindruvor, smakar som små kalla godisbitar.

Kalorier per 100 gram

Jordgubbar: 33 kcal
Nektarin: 39 kcal
Apelsin: 47 kcal
Äpple: 52 kcal
Ananas: 54 kcal
Mango: 65 kcal
Vindruvor: 67 kcal
Kiwi: 80 kcal
Banan: 89 kcal


9. Ägg är kalorisnåla snacks som mättar

Är är en mer matig snack, är du både lite sugen på något men hungrig så är detta är perfekt nyttigt alternativ. Ägg innehåller mycket protein vilket gör att du kommer att känna dig mätt längre.

1 ägg innehåller 78 kcal10. Grönkålschips är nyttiga kalorisnåla snacks

Grönkål är riktigt nyttigt, du kan enkelt göra grönkålschips hemma. Du rostar grönkålen med olivolja och flingsalt och sen klart!

Kalorier per 100 gram

Grönkål: 49 kalorier