Skip to Content

PWO

PWO

PWO är ett effektivt kosttillskott som kan hjälpa dig att öka din prestationsförmåga. Det förbättrar både din styrka och uthållighet. Du orkar springa längre, hoppa högre och lyfta tyngre.

Vad är PWO?

PWO står för pre-workout, detta är en produkt som kommer att öka din energi rejält och tas innan träningen. Det hjälper dig att maximera dina träningspass genom att din uthållighet förbättras, du orkar lyfta mer och tyngre genom den ökade pumpen till musklerna. Du orkar alltså träna längre och hårdare!

Varför ska man ta PWO innan träningen?

Du tar dina träningspass till en helt ny nivå med den ökade pumpen och du känner omedelbar effekt. Tar du PWO innan träning så kommer du att känna rejält med ökad energi, fokus och adrenalin som räcker genom hela träningspasset.

Du höjer din prestationsförmåga rejält och känner dig helt ostoppbar. Har du mål i träningen att du ständigt vill prestera bättre, lyfta tyngre och klara nya svårare övningar så kan pre-workout hjälpa dig att komma till nästa nivå i din träning.

Hur tar man PWO?

PWO och pre-workout kan du köpa i pulverform och blandar med vatten i din shake och dricker det bara som det är. Du kommer att känna effekt på en gång, är du ny med PWO så ska du ta mindre än vad som rekommenderas i början.

Står det 1-2 skopor på burken så rekommenderas det att börja med 1 eller något mindre om du är ny med produkten, detta är viktigt för att se hur reagerar på pumpen. Det kan klia och sticka lite i kroppen i början av ruset så ta det försiktigt med drycken. Halsa inte hela drycken en gång, drick lite i taget för att se hur det känns.

Det rekommenderas att ta PWO 30 minuter innan träningen, men du kan lika gärna ta det 5 minuter innan det spelar egentligen inte så stor roll eftersom du kommer att känna effekt på en gång när du tar det. Det finns även vissa som föredrar att ta pre-workout lite längre in på träningspasset när man börjar känna sig trött och behöver extra energi. Hitta vad som passar dig!

Fördelar

 • Mer energi
 • Ökad styrka
 • Ökad uthållighet
 • Extra pump till musklerna
 • Presterar bättre i träningen
 • Du orkar träna längre och hårdare

Vilket PWO ska man välja?

Det finns 3 olika sorter av PWO och pre-workout. Det finns en som fokuserar på prestationshöjande där du får rejält med energi som innehåller mycket koffein. En annan där du endast fokuserar på ökad pump till musklerna som är stimfri utan koffein och den sista som fokuserar på uthållighet.

 1. Ökad styrka: Välj PWO som innehåller kreatin
 2. Ökad uthållighet: Välj PWO som innehåller koffein och beta-alanin
 3. Ökad energi och fokus: Välj PWO som innehåller koffein

Är det farligt att ta PWO?

PWO och pre-workout är inte farligt att ta om du håller dig till den rekommenderade doseringen och den maximala dos per dag.

Det rekommenderas inte och kan vara farligt för barn under 18 år, gravida, mammor som ammar, personer som tar mediciner, har högt blodtryck eller har annan sjukdom.

Tala med din läkare innan angående detta! Är du en frisk och hälsosam person så är det inte farligt att ta om du håller dig till den dagliga doseringen.

Hur vet jag om PWO är något för mig?

Är du ofta trött, omotiverad och ofokuserad så kan detta hjälpa dig att få en kick i dina träningspass. Är du van vid koffein och tränar på en hårdare nivå så kan PWO vara något för dig.

Tränar du sent på kvällen så ska du tänka på att inte ta PWO 5 timmar innan läggdags eftersom det kan bli väldigt svårt att somna sen. Va beredd på att du kan känna stickningar i kroppen som kan upplevas som obehagliga om du är ovan. Detta är Beta-alanin som orsakar detta som finns i produkten.

Nackdelar

PWO är inte för alla och innehåller väldigt mycket koffein och kan leda till ökad:

 • Ångest
 • Vätskebrist
 • Huvudvärk
 • Högt blodtryck
 • Känner obehag i kroppen
 • Överstimulering, rastlöshet och skakig i kroppen

Bra att tänka på om du tar pre-workout regelbundet

Tar du pre-workout under en längre period så kan kroppen bygga upp en tolerans mot många ingredienser som finns i produkten, detta leder till att du kan behöva höja dosen. Har du nått maxdoseringen så ska du aldrig höja mer, då betyder det att du måste vänja av kroppen.

För att detta inte ska ske så kan det vara bra att inte alltid dricka PWO innan dina träningspass, spara det till det extra hårda träningspassen där det krävs mer styrka och uthållighet. Tar du det regelbundet så blir du van och känner inte av effekten längre, då kan du behöva ha ett uppehåll för att låta din kropp återhämta sig för att ditt pre-workout ska kicka igång kroppen igen.

Du kan till exempel göra så här, drick PWO under 2 veckors tid och ta ett uppehåll på 1 vecka för att undvika att din kropp bygger upp denna tolerans mot ingredienserna. Det är viktigt att du följer instruktionerna på produkten!