Skip to Content

Nyttiga mellanmål – 10 tips för en god och hälsosam mellis

Det finns massvis med nyttiga mellanmål som både är goda och enkla att göra. Får du i dig hälsosamma mellanmål under dagen så håller det dig mätt längre och du undviker allt småätande. Nedan är tips på 10 nyttiga mellanmål du kan äta under dagen.

1. Havregrynsgröt är nyttiga mellanmål med mycket fibrer

Du kan äta din havregrynsgröt precis som du vill, du kan toppa med dina favorit nötter och bär med lite kanel och mjölk. Du kan tillaga din havregrynsgröt antingen på spisen eller enkelt i micron. Vill du ha en proteinrik gröt så kan du blanda i lite proteinpulver innan den tillagas.

2. Ägg med avokado och tomat

Ägg är ju så himla gott och enkelt att göra. Du kan koka ägg, steka ägg, göra en äggröra eller en omelett kanske. Ägg är mättande och innehåller bra med protein, du kan äta dina ägg med nyttiga frukter eller grönsaker vid sidan om som tomat och avokado.

3. Färsk frukt är enkelt och nyttiga mellanmål

Varför krångla till det? Färst frukt är ju det enklaste och ett utav det nyttigaste mellanmålen du kan äta. Se till att du har en variation med frukt hemma så du får i dig olika vitaminer och mineraler från alla olika frukter.

4. Knäckebröd och riskakor med pålägg

Knäckebröd och riskakor är nyttiga mellanmål som håller dig mätt längre. Du kan ha ditt favoritpålägg på med hälsosamma grönsaker som avokado, paprika, tomat eller gurka. Så gott och enkelt att ta fram!

5. Smoothie är ett bra alternativ som nyttiga mellanmål

Smoothie är både gått och nyttigt som mellanmål. Du kanske vill ha en fruktsmoothie som är lite sötare eller en grönsakssmoothie där du får i dig alla vitaminer och mineraler du behöver. Vill du ha extra protein så kan du göra en smoothie med proteinpulver, detta smakar bäst med en mjölkbas med till exempel banan och jordgubbar, supergott!

6. Nötter och frön är ett nyttigt mellanmål som innehåller vitaminer och mineraler

Nötter och frön är ett hälsosamt mellanmål som innehåller viktiga vitaminer och mineraler. Du kan äta en näve utav dina favoritnötter eller kanske toppa på en sallad, gröten eller på din yoghurt. Finns massvis med sätt du kan äta dina nyttiga nötter, se till att du köper det naturella som inte är rostade eller saltade det är de nyttigaste!

7. Grönsaker med hummus

Detta är en snabb och god mellis som är supernyttig! Skär upp lite av dina favorit grönsaker och dippa i hummus. Det är ett hälsosamt mellanmål där du får i dig viktiga näringsämnen som din kropp behöver. Du kan till exempel dippa gurka, paprika eller morötter, precis vilka grönsaker du vill!

8. Bananpannkaka är håller dig mätt längre

Bananpannkaka är en mättande och god mellis som är gjort på endast två ingredienser. Vispa ihop 1 ägg med 1 mogen banan som har lite brunt på skalet, detta gör att bananen är mycket sötare i smaken. Lägg en klick smör på stekpannan och tillaga på medium/låg värme. Du kan toppa med nyttiga frukter och bär med en klick vispgrädde, mums!

9. Chiapudding är innehåller mycket Omega-3

Chiapudding är något du behöver förbereda kvällen innan men det är superenkelt att göra. Du blandar chiafrön med valfri mjölk och låter den stå i kylskåpet över natten så är den färdig när du vaknar på morgonen. Toppa med dina favoritbär, ett jätte gott och nyttigt mellanmål.

10. Yoghurt, fil eller mjölk med granola

Granola med yoghurt, fil eller mjölk är ett gott och nyttigt sätt att få i sig ett hälsosamt mättande mellanmål. Granola är enkelt att göra själv på spisen och det finns massvis med nyttiga recept gjort på havregryn, nötter, frön och honung. Du kan toppa med lite nyttiga frukter och bär, jätte gott!