Skip to Content

Vad ska man äta efter träning? – 10 tips för bästa resultat

Vad ska man äta efter träning? – 10 tips för bästa resultat

För att få bättre träningsresultat vad ska man äta efter träning? Här hittar du 10 tips som kan hjälpa dig med din återhämtning samt bygga muskler. Du bör gärna få i dig något inom en timme efter träningen.

1. Vad ska man äta efter träning som är snabbt och enkelt? – Proteinshake, frukt och nötter

Detta är ett bra alternativ om du inte har tid att sitta ner och äta efter träningen eller inte är hemma. Din proteinshake med proteinpulver ger dig snabb återhämtning till dina muskler vilket hjälper till med muskelnedbrytningen och bygga muskler. Nyttiga frukter och nötter är alltid ett bra och nyttigt alternativ som är snabbt och enkelt att ha med sig i gymväskan.

2. Kvarg

Kvarg är en bra och snabb måltid efter träningen du kan äta med nyttiga frukter och bär. Ett vanligt kvarg mål som många kroppsbyggare äter efter träningen är kvarg med skinka och fun light saften, låter kanske inte så gott men är faktiskt inte så tokigt! Du kan lägga i precis vad du vill i din kvarg som är gott och nyttigt, ett bra mål med mycket protein.

3. Knäckebröd med skinka, avocado och tomat

Detta är supergott och enkelt att äta efter träningen, nyttigt knäckebröd med skinka, tomat och skivad avokado. Du kan toppa med lite flingsalt, peppar eller örtsalt om du vill. Något som du kan ta med dig i en matlåda också om du är på språng.


4. Keso med skivad banan

Detta är ett proteinrikt och gott mål efter träningen där du får i dig mycket protein och nyttig frukt. Välj gärna ekologiska bananer som är ett hälsosammare alternativ. Du skiver banan på toppen av din keso, du kan även toppa med andra frukter om vill ha variation.

5. Proteinsmoothie

Vad ska man äta efter träning med mycket protein? Blanda ditt proteinpulver i din shaker med valfria frukter och bär. Du kan göra en god proteinsmoothie med mjölkbas, banan och havregryn om du vill ha något mer matigt.


6. Vad ska man äta efter träning hemma? – Ägg är ett bra alternativ

Ägg är ett proteinrikt mål efter träningen. Du kanske gillar ett kokt ägg, stekt eller äggröra. Du kan äta detta bara som det är med lite nyttiga frukter och grönsaker på sidan av eller kanske en nyttig äggmacka på ett grovt bröd med skinka och grönsaker. En god omelett sitter aldrig fel, du kan lägga i extra protein som skinka och kyckling med grönsaker som tomat och paprika.

7. Yoghurt eller acaibowl med granola och bär

Yoghurt eller en acaibowl med hemlagad granola med bär är både nyttigt och proteinrikt, god måltid att äta efter träningen. Granola är superenkelt att göra själv, du steker havregryn och nötter i en stekpanna på låg värme tills det blir krispigt och lätt, du kan smaksätta den på olika sätt som med honung och citron. Toppa din yoghurt med nyttiga valfria bär på slutet.

8. Gröt med protein

En got och proteinrik havregrynsgröt är gott och enkelt att äta efter träningen. Blanda i ditt favorit proteinpulver innan tillagning så får du ett riktigt bra mål med mycket protein. Toppa med valfria frukt, bär och nötter.

9. Vad ska man äta efter träning som är mer matigt? -Proteinpannkakor

Proteinpannkakor är perfekt om du vill ha något matigare efter träningen. Du kan antingen göra vanliga pannkakor eller bananpannkakor. Blanda i lite proteinpulver i pannkakssmeten innan du steker dem, detta gör måltiden till proteinrik. Toppa sedan med valfria frukter och bär, mums!

10. Proteinbar och torkad frukt

Vad ska man äta efter träning om man har bråttom? Har du bråttom eller ska kanske inte hem direkt efter träningen så kan en proteinbar och lite torkad frukt vara ett bra matsnacks. Enkelt att ta med sig i väskan till gymmet och ett snabbt och effektivt mål med mycket protein efter träningen.