Skip to Content

5 tips för att bränna fett på magen

5 tips för att bränna fett på magen

Här hittar du 5 tips för att bränna fett på magen som kan hjälpa dig med din viktnedgång och bli av med bukfett.

1. Ligg på ett kaloriunderskott detta kommer att bränna fett på magen

För att du ska gå ner i vikt och bränna fett på magen så behöver du ligga på ett kaloriunderskott. Du kan inte punktförbränna bort fettet på magen, det funkar inte! När du tränar och förbränner fett så sker det på hela kroppen.

Var man går ner i vikt först det är olika för alla, du kanske tappar vikt runt midjan eller kanske låren, man kan tyvärr inte välja var fettet försvinner först. Deffa är en effektiv metod för dig som vill gå ner i vikt, behålla och bygga muskler.

Ligg på ett kaloriunderskott och försök att äta 500 mindre kalorier än vad du redan gör och ta bort allt det onyttiga som chips, kakor, feta såser, drycker med kalorier etc.

Räkna kalorier är effektivt i början så du har en uppfattning hur mycket du egentligen äter, läs på innehållsförteckningen på allt så du har koll på ingredienserna i det du köper. Köp naturliga livsmedel utan massa socker och tillsatser.

2. Träna och rör på dig regelbundet hjälper dig att bränna fett på magen

Den träningsformen som bränner mest kalorier är högintensiv intervallträning (HIIT) som sprints etc. Styrketräning hjälper även dig att bygga muskler och behålla muskelmassan i din viktnedgång. Träna minst 2-3 gånger i veckan och rör på dig mycket varje dag.

Tänk på att vara så lite stillasittande som möligt, stå upp och jobba, ta cykeln eller en promenad till jobbet och ta trapporna istället för hissen. Alla extra steg du tar så bränner du massvis med fler kalorier. Ta en härlig promenad eller joggingtur på morgonen för att börja dagen med massor med energi.

Ta långa promenader på 30-60 minuter 5 dagar i veckan eller träna HIIT 3 dagar i veckan i 20-30 minuter tillsammans med styrketräning antingen samma dagar eller om du vill träna fler dagar i veckan.

Träna magen kommer inte att bränna bort fettet men det kommer att göra din mage starkare vilket kommer synas sen när du tappar fettet på magen. Det är viktigt med en stark bål, detta kan även hjälpa till att undvika smärta i ländryggen.

3. Ät en hälsosam kost detta kommer att hjälpa i din viktnedgång

Ät en näringsrik kost med mycket protein, fibrer och nyttiga grönsaker och frukter. Reducera snabba kolhydrater som innehåller massa socker och stärkelse som kakor, desserter, vitt bröd, pannkakor, chips etc. Det är ingen näringsrik mat och ökar ditt blodsocker först men sänks snabbt efter vilket leder till ökad aptit.

Ät mer nyttiga fetter istället som avokado, fisk, olivolja och nötter, det håller dig mätt längre och håller dina blodsockernivåer stabila.

Protein är viktigt för muskeluppbyggnad så försök att äta något proteinrikt till varje måltid. Du kan även använda dig utav proteinpulver och dricka en proteinshake efter träningen om du inte får i dig tillräckligt med protein från kosten.

4. Drick mycket vatten detta är viktigt för dina hungerkänslor

Drick mycket vatten! Drick även vatten under dina måltider, det kan hjälpa dig med mättnadskänslan och göra att du äter mindre.

Ibland kan vissa förknippa törst med hunger. Innan du tar det där extra mellanmålet eller om du känner dig sugen på något, drick ett stort glas vatten först och vänta en stund och se om sötsuget går över.

5. Ät på mindre tallrikar för att lura hjärnan

Ät på mindre tallrikar, detta kan lura hjärnan att du tror att du äter mer än vad du gör. Äter du på större tallrikar så är risken att du tar alldeles för mycket mat och äter stora portioner.

Det är även viktigt att vara närvarande när du äter så du inte sitter och tittar på telefonen eller TVn samtidigt, tugga långsamt och ordentligt!