Skip to Content

Få bort fett på magen – 10 tips som fungerar

Få bort fett på magen – 10 tips som fungerar

Hur kan man få bort fett på magen? Det är ett utav det svåraste ställena att bli av med fettet upplever många, det så kallade bukfettet. Det är farligt med bukfett och kan leda till massvis med hälsoproblem. Det finns dock knep hur du kan bli av med magfettet, nedan är 10 tips du kan testa.

1. Ligg på ett kaloriunderskott

Tyvärr så kan man inte gå ner i vikt på en specifik punkt på kroppen, för att få bort fett på magen så behöver du ligga på ett kaloriunderskott för en lyckad viktnedgång. Var man förlorar fettet först det är olika för alla.

Ät en näringsrik nyttig kost med med mycket protein för att att förlora fett och behålla muskelmassan. Försök att skära ner på 500 kalorier om dagen från din kost samt träna regelbundet.

2. Undvik att dricka dina kalorier

Det kalorierna du dricker är det onödiga kalorierna om du vill försöka ligga på ett kaloriunderskott. Drycker som till exempel juice, smoothie, läsk och alkohol.

Självklart så kan du dricka en smoothie eller ett glass juice om du har koll på att det inte bestiger ditt dagliga kaloriintag för viktminskning. Annars så kan det vara onödiga extra kalorier som gör att det blir extra svårt att bli av med fettet på magen.

3. Träna högintensiv intervallträning för att få bort fett på magen

Högintensiv intervallträning (HIIT) är det bästa sättet att bränna fett och massvis med kalorier. Du pushar din kropp till max i intervaller, du kan till exempel köra sprints, boxning på boxningssäcken allt vad du orkar, cirkelträning och explosiv plyometrisk träning.

Det finns massvis med HIIT träning du kan göra som är effektiv för att gå ner i vikt och bli av med bukfettet. Sikta på att träna högintensivt 2-3 gånger i veckan.

4. Styrketräning är ett effektivt sätt att få bort fett på magen

Styrketräning tillsammans med HIIT är väldigt effektivt för den som vill bränna mycket kalorier samt bygga muskler. Vill du till exempel få ett 6-pack på magen så rekommenderas HIIT tillsammans med styrkeövningar och träna magen såklart.

Styrketräna 3-4 gånger i veckan för att bygga muskler och bli starkare. Styrketräna samma muskelgrupp 2-3 gånger i veckan för bäst resultat för muskeluppbyggnad.

5. Träna magen

Att enbart träna magen utan att bränna kalorier från högintensiv träning är inte effektivt. Du kommer inte att få ett 6-pack utav att bara göra sit-ups. Träna magen är viktigt för att ha en stark bål och för att stabilisera kroppen vilket hjälper oss att bli starkare och mer explosiv i våran träning.

Träna magen 2-3 gånger i veckan tillsammans med HIIT träning så kommer du bränna fett på hela kroppen samt bygga starka magmuskler som kommer att synas när fettet försvinner.

6. Sov ordentligt och stressa mindre

Det är viktigt att du sover ordentligt mellan 7-9 timmar per natt. Lite sömn leder till fler timmar du är vaken vilket skapar mer hunger och gör att du ökar ditt kaloriintag. Stress kan också påverka ditt sötsug och småätande.

Se till att sova ordentligt och stressa mindre! Detta kan leda en bättre balans till träning och kosten samt viktnedgång och förlora magfettet.

7. Ät en hälsosam och näringsrik kost

Ät en hälsosam kost som innehåller mycket protein, gärna 2.0 gram protein per kilo kroppsvikt är bra. Har du svårt att få i dig all protein från maten så kan du ta en extra proteinshake genom att blanda proteinpulver med vatten.

Ät mycket frukt och grönsaker och nyttiga snacks under dagen som ger dig mycket energi och näring. Fiberrik mat ger dig också en mer mättnadskänsla vilket gör att du kan undvika allt småätande under dagen.

8. Du har inte koll på ditt kaloriintag

Är du riktigt seriöst om att förlora magfettet så är det dags att du har koll på ditt kaloriintag. Du måste ligga på ett kaloriunderskott för att förlora fett på kroppen och magen.

Det finns massvis med appar som räknar ut ditt dagliga kaloriintag, du behöver bara lägga i vad du har ätit. Detta är ett bra sätt att ha extra koll på alla kalorier du stoppar i dig.

9. Rör på dig varje dag gör att du bränner kalorier och får bort fett på magen

Rör på kroppen dagligen är bästa sättet att bli av med fettet på magen. Vi människor är alldeles för stillasittandes idag vilket gör att vi samlar mer fett runt magen. Ta en daglig promenad, gå upp för trapporna istället för att ta hissen eller rulltrappan.

Stå upp att jobba bränner fler kalorier än att sitta till exempel, så tänk på att röra på dig mycket under dagarna för att bränna extra kalorier utöver din träning. Du kan börja ta cykeln till jobbet eller mataffären, detta är ett effektivt sätt att bränna fler kalorier.

10. Drick mycket vatten

Drick mycket vatten under dagen. Du ska dricka ungefär 2 liter, det kan även vara mer om du tränar hårt eller en varm svettig sommardag. Vätskebrist kan också tolkas som hungerkänslor, så innan du tar den där extra måltiden eller snacksen så drick ett stort glas vatten först.

Kroppen kan förvirras med hunger och törst, ibland tror du att du är hungrig fast du egentligen är törstig. Detta kan hjälpa att få ner ditt kaloriintag under dagen, drick gärna vatten innan och under maten för att inte äta dig proppmätt.