Skip to Content

10 tips för att gå ner i vikt snabbt

För att gå ner i vikt snabbt så behöver du ligga på ett kaloriunderskott, träna hårt och röra på dig regelbundet. Ät en näringsrik och proteinrik kost med mycket nyttiga grönsaker och frukter. Nedan är 10 tips som kan påskynda din viktnedgång.

1. Ha inget onyttigt hemma

Många har svårt att gå ner i vikt eftersom det är svårt att motstå allt det onyttiga hemma. Du kanske har ett skåp fullt med godis, chips och kakor etc. Har du svårt att motstå sötsaker eller onyttigheter så ska du se till att det skåpet alltid är tomt eller fyllt med nyttiga snacks istället.

Vill du äta lite godis på helgen för att unna dig något handla bara för den kvällen du ska äta, alltså en jätte liten påse. Samma med chips, köp inte den största påsen handla en mycket mindre chipspåse så du vet att du kan äta upp hela upp du vill.

2. Handla när du är mätt och gå efter en lista

Går du och handlar i mataffären när du är hungrig så är risken att du plockar på dig saker du inte ska ha och ditt sötsug kan ta över vad du väljer. Handla efter en lista du har planerat hemma innan och gå strikt efter den.

Tänk på att handla nyttig näringsrik och proteinrik mat, med mycket nyttiga grönsaker och frukter. Välj livsmedel som inte har massa onödiga tillsatser och socker rena och naturliga produkter är bäst, gärna ekologiskt.

3. Planera dina måltider undvik drycker med kalorier

Planera dina måltider så du har koll på vad du ska att äta varje dag. Undvik drycker med kalorier som juice, läsk och all tillsatt socker i drycker. Kalorierna kan stiga snabbt när du dricker kaloririka drycker.

4. Träna regelbundet hjälper dig att gå ner i vikt snabbt

Du kan självklart gå ner i vikt utav bara din kost, men med regelbunden träning så kommer du att påskynda processen rejält plus att du gynnar din hälsa vilket är superviktigt.

Du blir både starkare och snyggare i kroppen utav träning, se till att träna minst 2-3 gånger i veckan. Träning kommer att hjälpa dig att gå ner i vikt snabbt. Du kan gå ner 0,5-1,5 kg i veckan det första träningsveckorna.

5. Räkna kalorier är det bästa för att gå ner i vikt snabbt

Räkna kalorier är ett smidigt sätt för viktnedgång, då har du stenkoll på allt du äter. Du behöver ligga på ett kaloriunderskott för att viktminskning ska ske.

Många brukar dra bort 500 kalorier från sin nuvarande kost, då kan du börja med att plocka bort allt det onödiga som onyttigheter, drycker som är onödiga kalorier, feta såser etc. Här kan du räkna ut kaloribehov.

6. Läs på innehållsförteckningen på allt du äter

Det är viktigt att du läser på innehållsförteckningen på allt du äter så du har koll på ditt kaloriintag. Det är också bra att göra detta för att se om det är en nyttig produkt du handlar. Handlar du till exempel yoghurt så finns det massvis med onyttiga alternativ som är fyllda med socker och andra tillsatser, försök att handla det renaste naturligaste alternativet.

7. Ta med lunch till jobbet undvik att äta ute

Ditt dagliga kaloriintag kan snabbt stiga om du äter ute, du har ofta inte koll på hur många kalorier du äter. Ta med dig lunch till jobbet som du har lagat hemma, det är inte bara nyttigare och bättre för din viktnedgång du kommer även att spara massvis med pengar på detta.

8. Ha tålamod

Det viktigaste i din viktnedgång är att ha tålamod! Det kan ta tid att se resultat ibland men så länge du har stenkoll på allt du äter, ligger på ett kaloriunderskott och tränar hårt så kommer du nog att se stora resultat snabbt.

9. Rör på dig varje dag för att gå ner i vikt snabbt

Undvik att vara så stillasittande som möjligt. Skippa att ta rulltrappan och hissen, gå upp för trapporna istället. Promenera eller cykla till affären eller jobbet, stå upp och jobba emellanåt och undvik att sitta under långa perioder. Alla steg du tar bränner du extra kalorier, tänk på det!

10. Använd mindre tallrikar

Man kan lura hjärnan genom att äta på mindre tallrikar, dina portioner ser större ut än vad det är. Det är vanligt att lassa på lite för mycket mat på en stor tallrik, men har du en mindre tallrik så får det inte plats. Detta gör att du tänker mer på storleken på din portion vilket kan hjälpa med att gå ner i vikt snabbt.

Hanna Nordström

Friday 21st of July 2023

Hur snabbt vill man gå ner i vikt? Hittade dne här artikeln som förklarar att det är skillnad på snabb viktnedgång och hållbar: https://www.eatit.io/ga-ner-i-vikt/snabbt, vad är din åsikt gällande detta?

Charly Gomez

Sunday 30th of July 2023

Snabb viktnedgång är effektivt för att komma igång i början under några veckor och gå ner sina första kilon, detta kan även hjälpa med motivationen. Sen måste man hitta en hållbar viktnedgång som funkar för en själv, det viktiga är att man har koll på sitt kaloriintag och alltid ligger på ett kaloriunderskott för att detta ska ske och träna regelbundet.