Skip to Content

Gymkedjor i Sverige

Gymkedjor i Sverige

Nedan hittar du några populära gymkedjor i Sverige, du kanske är sugen på att sätta igång och träna och vet inte riktigt vilket gym du ska välja.

SATS är en utav det populäraste gymkedjor i Sverige

SATS är en utav det största och populära gymkedjor runt om i Sverige och har funnits i Norden sedan mitten av 90-talet, du hittar gymmet även i Danmark, Norge och Finland. På SATS så kan du styrketräna, det finns gruppträning, yoga, spinning och personlig tränare på plats.

Det finns andra roliga gruppass som box, bodycombat, bodyjam, dans, bodypump, Barre, flexibilitet träning och mycket mer. Det kan även finnas pool på vissa ställen som har en klass som heter aqua power, padel och squash.

Det finns 90+ SATS gym runt om i Sverige, 100+ olika gruppass, 700+ digitala träningspass och 500+ certifierande personliga tränare. SATS finns dock inte i hela Sverige, du hittar gymmet mest i det större orterna.

Det har flexibla medlemskap vilket gör att du kan hitta något som passar just dig och plånboken. SATS har även tillgång till videosamtal med en sjukgymnast om du har skadat dig eller tränat lite för hårt och behöver rådfråga någon.

Nordic Wellness erbjuder barnpassning

Nordic Wellness är ett annat populärt gym som har funnits sedan 90-talet och startades i Göteborg. Det erbjuder att prova på gratis en vecka vilket är grymt om du vill testa på innan du köper gymkort.

Gymmet erbjuder styrketräning, gruppass, dans, kondition, flexibilitet och online träning. Det finns även populära kurser för äldre, barn och ungdomar, alltså för hela för hela familjen.

Nordic Wellness är perfekt för dig som har barn, det har något som heter Kidz Club där ditt barn kan vara under tiden medans du kan tränar. Gymmet erbjuder personlig träning, utbildning, rehab, det har solarium och även träningsresor. Det finns padel på vissa anläggningar som kan vara roligt att testa.

Friskis & Svettis riktar sig till alla målgrupper

Friskis & Svettis är den äldsta gymkedjan i Sverige, det finns över 160 anläggningar runt om i landet. Gymmet riktar sig åt alla målgrupper med olika träningsformer för äldre, barn och familj, tonåringar, gravid och förälder och funktionsvariation.

Friskis & Svettis erbjuder olika träningspass som jympa, spinning, dans, yoga, cirkelgym, gruppträning för barn, mammaträning, gruppträning för äldre, familjeyoga, multifys, rörelsepass för personer med intellektuell funktionsvariation och mycket mer.

Friskis & Svettis har massvis med träning och inspiration i deras träningspass online med övningar du kan göra både hemma och på gymmet.

Fitness24Seven är ett utav det få gymkedjor i Sverige du kan träna dygnet runt

Fitness24Seven har funnits sedan i början av 2000-talet och är ett perfekt gym för dig som jobbar oregelbundna tider eftersom gymmet har öppet dygnet runt, du har även tillgång till alla anläggningar. Gymmet hittar du lite överallt i Sverige, hela vägen upp i Norrland och nere i Skåne.

Fitness24Seven har en separat del som bara är för tjejer, perfekt för dig som är lite blyg och vill träna mer ifred vilket många uppskattar. Gymmet har ett utav det billigare gymkorten vilket är grymt för den som inte vill betala massvis i månaden och man behöver inte binda upp sig.

Det finns även gruppträning på vissa anläggningar som bodycombat, bodyjam, bodypump, box, spinning, dans, yoga, styrka, flexibilitet och mycket mer. Det har även utomhusträning där man tränar med en grupp. Du kan boka in en personlig tränare för att få extra hjälp med din träning.

Du kan testa på att träna här i 7 dagar gratis innan du bestämmer dig för att betala för ett medlemskap, gymmet har även lojalitetsprogram där de erbjuder olika förmåner beroende på hur länge du har varit medlem.

STC och Puls & Träning erbjuder olika träningsformer

STC startades bara med några få anläggningar i södra Sverige men nu hittar du även gymmet i stora delar av Sverige, det finns ca 200 anläggningar.

PÅ STC kan du träna online, det finns träningsformer som dans och koreografi, core, kropp och själ, kondition, styrka, funktionell träning och HIIT. Gymmet erbjuder olika medlemskap så du kan hitta något som passar just dig.

ACTIC här kan man bada på det flesta anläggningarna

ACTIC startades på 80-talet och hette då Nautilus. ACTIC hittar du lite överallt runt om i Sverige, det finns över 110 träningsanläggningar och 50 bad. Många gym har tillgång till pool för den som vill motionsimma vilket är väldigt populärt. Du kanske bara vill ta en liten snabb simtur efter träningen vilket kan vara uppfriskande!

Gymmet erbjuder prova på gratis i 7 dagar innan du bestämmer dig om du vill köpa gymkort. Det finns gruppträning både inomhus och utomhus, 280 onlinepass, 4 veckor digital träningsstart med en personlig tränare och flexibla medlemskap som passar dig.

ACTIC har en variation av gruppträning som yoga, bodybalance, dans, bodycombat, bodypump, boxning, Mama Workout, Pilates, Spinning, Aqua och mycket mer.