Skip to Content

10 träningsappar som underlättar och förbättrar din träning

10 träningsappar som underlättar och förbättrar din träning

Det finns massvis med olika träningsappar för både iOS och Android. Nedan är en lista på 10 olika träningsappar allt från styrketräning, löpning och yoga. Apparna är även för dig som är nybörjare eller har lite tid i vardagen.

1. Freeletics – En utav det bästa träningsappar för kroppsviktsövningar

Den här träningsappen fokuserar på övningar med din egna kroppsvikt. Du behöver alltså inga redskap, vilket kommer att spara dig både tid och pengar när du kan träna hemma. Appen visar dig över 100 HITT-övningar du kan göra med din egna kroppsvikt.

2. Yoga Studio

På yoga studio så får du får guidade yogaklasser. Du kan välja precis vilken nivå du vill träna på och du kan också välja musik beroende på vilken stämning du vill ha i din yogaträning. Det finns över 150 yogaklasser med videos som är mellan 5-60 minuter långa. Vill du ha en lugnare stund så finns det även guidad meditation i appen.

3. Nike Training Club – En utav det bästa träningsappar för inspiration

Den här träningsappen är för alla nivåer och visar motivation och träning från kända atleter med övningar du kan göra både hemma och på gymmet. Appen har över 185 olika träningspass att välja mellan som varar mellan 15-45 minuter. Det finns både styrke-, konditionsövningar och även yogaträning i appen. Det finns även mycket andra tips och råd i appen när det kommer till din hälsa och mindfulness.

4. Strava – Bra träningsapp för löpning

Detta är en utav det bästa träningsapparna för löpning. Du kan använda appen för att spåra löprundor, appen används även av simmare och cyklister. Du kan spåra dina löprundor på en karta så du kan ha koll på din tid och avstånd. Man kan även delta i utmaningar med andra användare i appen vilket är extra kul!

5. Seven – 7 minuters träningpass

Den här appen är effektiv för den som har lite tid och vill få in en snabb intensiv träning i vardagen utan redskap. Den här appen går ut på att du ska träna 7 minuter varje dag i 7 månader. Du har så kallade ”liv” på appen, så missar du ett passar du förlorar du ett liv. Du får max förlora 3 liv på en månad, detta är ett roligt sätt att hålla motivationen på topp!

6. Couch to 5K – Grym träningsapp för nybörjare

Den här appen är riktad till nybörjare som vill komma igång med löpning och nya träningsvanor. Det är en lugnare takt och man börjar med enkla promenader. Målet med appen är att jobba sig uppåt och kunna springa 5K efter 9 veckor. Man känner dig absolut inte pressad utav denna app, snarare tvärtom den uppmuntrar dig istället om du inte klarar alla steg på vägen.

7. H-I-I-T Timer

Den här appen hjälper dig att ha koll på tiden. Ska du till exempel köra styrkeintervaller och behöver ha koll på tiden när du ska börja på nästa övning så är den här appen perfekt för dig.

8. StrongLifts 5×5 – En utav det bästa träningsappar för tyngdlyftare

Namnet på appen 5×5 kommer från det populära repetitionerna och sets för tyngdlyftare som 5 reps x 5 sets. Denna app är för dig som vill pressa dig själv till max och lyfta tungt. Träningspassen i den här appen är ungefär 3 dagar i veckan, 45 minuters träning varje gång. Appen är för alla nivåer men riktar sig mest mot nybörjare som vill börja lyfta tungt och spåra och ha koll på sin träning.

9. Keelo är en utav det bästa träningsappar för HIIT-träning

Keelo är en träningsapp för dig som gillar att köra HITT-pass. Det är intensiva träningspass som är korta och utmanar dig till att bli mer vältränad och starkare. Du kan använda appen både hemma och på gymmet, det finns träningspass du kan göra både din kroppsvikt och redskap. Det bästa med den här träningsappen är att den talar om för dig vad du ska träna, appen har koll på vilka pass du har kört och sedan ger dig nya övningar för att se till att hela kroppen tränas.

10. NEOU

I den här appen så får du live-träning. Du kan välja massvis med olika träningsövningar som till exempel med din kroppsvikt, hantlar, gummiband eller om du vill springa. Träningspassen är allt från 5-90 minuter långa och är för alla nivåer. Du kan filtrera din svårighetsgrad, vilket typ av träning du vill köra och hur länge du vill träna.