Skip to Content

Yoga retreats i Sverige

Yoga retreats i Sverige

Att åka på yoga retreats i Sverige är perfekt för den som vill komma bort och släppa all oro, stress och ta hand om sin kropp och själ. Ett effektivt sätt att lära sig allt om yoga samt bättra sitt fysiska och psykiska välmående, varva ner, komma i balans med sig själv och vila upp sig rejält.

Vad är yoga retreats?

Yoga retreats är en resa eller vistelse till en plats där man utför yoga. Denna retreats fokuserar på avkoppling, återhämtning och ens personliga utveckling inom yogan. Du kan åka på denna vistelse i allt från några dagar till några veckor.

Vissa yoga retreats fokuserar på olika stilar inom yogan medans andra erbjuder lite blandat. Utöver att träna yoga så kan det finnas annan avkoppling som meditation, massage, mindfulness, vandring och andra roliga workshops.

Man fokuserar sin vistelse med att äta bra mat och ta hand om sig själv. Yoga retreats är ett perfekt sätt att koppla av, återhämta sig och komma i djupare kontakt med sig själv och med yogan samt träffa likasinnade människor.

6 Yoga retreats runt om i Sverige

1. Raw yoga retreats i Sverige och Skåne

Raw yoga har sina yoga retreats på vackra platser i Helsingborg, det finns lite olika ställen att välja på. Alla platser är väldigt noga utvalda för en fantastisk miljö och upplevelse. Det erbjuds olika former av yoga och meditationsklasser.

Du kan uppleva en mindre retreat som heter Yogatriologi i Soulful Garden i Helsingborg under juli månad. Yogan utförs i en vacker trädgårdsmiljö med en god måltid efteråt.

2. The Soul Space i skärgården utanför Stockholm

The Soul Space är en yoga retreat som fokuserar på yoga och meditation. Denna plats ligger i skärgården på Vaddö ungefär 90 minuter utanför Stockholm. Du kopplar av i en vacker miljö med stora hagar, havet och skogar.

3. Shambala i skogen två timmar utanför Stockholm

Två timmar från Stockholm i Bergslagens skogar så hittar du Shambala. Denna yoga retreat har svalkande bad i naturen med en bastu som flyter på sjön, man kan även vandra och se många djur i naturen.

Shambala har yogalärare från hela världen som kommer och lär ut yoga, dans och meditation från många olika stilar inom yogan. Maten som serveras här är god ekologisk vegansk mat.

Det finns många olika yoga retreats på Shambala året om. På sommaren kan du sitta vid lägerelden vid sjön och äta middag eller sitta och koppla av och meditera i skogen.

4. Finn lugnet yoga retreats i Sverige och Norrland

I byn Granö i Västerbotten hittar du Finn lugnet där de erbjuder yoga retreats för en hel helg. Här kommer du att koppla av, bara fokusera på dig själv samtidigt som du upplever naturen och tränar yoga. Du bor fint och äter god vällagad vegansk mat gjort på ekologiska råvaror.

5. Gullnäsgården i Bohuslän

Gullnäsgården retreatgård ligger vid havet på Tjärnö i norra Bohuslän. Denna gård har funnits sedan 1963 och här fokuserar man mycket på andning och rörelser. Här kan du äta god vegetarisk mat, du kan hyra hela kursgården eller en stuga.

Det är underbar plats med vacker natur där du utför yoga, meditation, mindfulness, andning och avspänningsövningar. Det finns även tillgång till att basta, cykla, ro, och paddla.

6. Kollberggården på Öland

Kollberggården hittar du på Öland, här erbjuds det olika stilar inom yogan och meditation som utförs i en studio. Utanför finns det vackra landskap och natur med islandshästar som travar runt. Du kan du hyra en stuga, rida på islandshästar, samt andra aktiviteter som lugnar din kropp och själ.

Här kan du boka en helg för att komma och koppla av, under sommaren så finns det även drop-in yoga för den som bara vill komma över dagen.